Moral Design: The Game

Rens van der Vorst over Tech in de stad

14 Juli 2022

19.00-21.00 uur

Stadslab Eindhoven

Technologie heeft een enorme impact op de stad. De technofilosoof van Fontys: Rens van der Vorst zet ons aan het denken hoe we hier goed mee kunnen omgaan.

Op donderdagavond 14 juli neemt hij ons met veel humor mee in zijn wereld van slimme technologie en ongewenste gevolgen. We verdiepen ons in de relatie die we met technologie hebben en gaan vervolgens aan de slag met een actuele vragen rondom slimme technologie.
 
Fontys werkt aan een spel waar je in de huid van de ambtenaar, wethouder, ondernemer of inwoner kruipt. Je gaat vanuit je rol samen met andere spelers in gesprek om samen tot een standpunt te komen.
 
Er zijn 25 plekken beschikbaar en iedereen die deelneemt aan het spel krijgt het boek ‘Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem’ van Rens van der Vorst cadeau.
Aanmelden bij info@stadslabeindhoven.nl.
 
Het spel wordt ontwikkeld door het lectoraat Moral Design van Fontys. Meer informatie over het spel is te vinden op: https://fontys.nl/Onderzoek/Moral-Design-Strategy/Moral-Design-the-game.htm. Meer informatie over de spelleider Rens van der Vorst is te vinden op: www.technofilosofie.com.
 
De bijeenkomst wordt samen met het Stadslab Eindhoven georganiseerd: de plek waar we mensen samenbrengen om aan oplossingen voor de stad te werken.

Het spel wordt ontwikkeld door het lectoraat Moral Design van Fontys.
Meer informatie over het spel is te vinden op:https://fontys.nl/Onderzoek/Moral-Design-Strategy/Moral-Design-the-game.htm.
Meer informatie over de spelleider Rens van der Vorst is te vinden op: www.technofilosofie.com.

Gezien het beperkte beschikbare plaatsen moet u zich vooraf aanmelden via info@stadslabeindhoven.nl