TecTalk: Digi-burgerschap

Anne Marte Gardenier (PhD TU/e) geeft op 2 mei een presentatie over de rol van de burger in het vormgeven van de digitale samenleving.

Digitalisering heeft een grote impact op de samenleving: digitale technologie brengt veel kansen, maar komt ook met grote risico’s. Hoe zorgen we er voor dat we de kansen van digitale technologie kunnen pakken, en de risico’s ondervangen?

In deze presentatie gaan we in op de rol van de burger in dit vraagstuk. Dit doen we aan de hand van twee voorbeelden: de rol van vrijwillige hackers in cybersecurity en de rol van verpleegkundigen in de ontwikkeling van nieuwe zorgtechnologie.

Anne Marte Gardenier is een PhD kandidaat aan de Universiteit van Eindhoven. Haar onderzoek gaat over de rol van de burger in het vormgeven van de digitale samenleving. https://research.tue.nl/en/persons/anne-marte-gardenier

Deze TecTalk is Nederlands gesproken, en gratis toegankelijk.

RSVP via Eventbrite