Cyberlocal Dreams Workshop

25 maart 2021 – Online event

Kom dagdromen over een speelse toekomst voor de stad Eindhoven. Onze visie zal proberen een door technologie geabsorbeerde toekomst te vermijden en in plaats daarvan prioriteit te geven aan menselijke verhalen die mogelijk worden gemaakt in het toekomstige Eindhoven.

Het doel van de workshop is het stimuleren van discussies over en het creëren van alternatieve verhalen voor stedelijke ontwikkeling, ondersteund door digitale en virtuele platforms.

In deze sessie zullen we een sandbox-omgeving creëren waarin deelnemers zich hun eigen steden kunnen voorstellen en hun begrip van wat een stad is, opnieuw kunnen toveren. Om dat te doen, gebruiken we de Cryptic Cities-verhaalgenerator om ons te helpen het surrealistische met het praktische te overbruggen.

Het doel van deze oefening is om onszelf uit te dagen steden te zien als platformen die verhalen mogelijk maken, ecosystemen die zijn ontworpen om je leven de moeite waard te maken. Dit omvat de kwaliteit van leven maar ook de betovering van het leven.
Door met z’n tweeën te werken, zullen we groot dromen, terwijl we ook leren over verschillende individuen en activisten die werken aan het verbeteren van het leven voor hun gemeenschap en zien hoe hun ervaring onze eigen buurten kan informeren.

Tickets

Powered by Stadslab Eindhoven / MAD emergent art center