Rondetafel camerabeleid

Woensdag 1 juni van 19.00 tot 20.30 uur

Stadslab Eindhoven – Gasfabriek 6 (NRE)

Meedenken over camerabeleid?

Het Stadslab Eindhoven zet zich in voor publieke waarden in de informatiesamenleving. Het gaat onder meer over het belang van transparantie, democratische verantwoording en vermindering van de afhankelijkheid van grote technologieleveranciers. We willen inwoners, ondernemers en andere betrokkenen uitnodigen voor een rondetafelgesprek over camerabeleid.

De gemeente Eindhoven zet al geruime tijd camera’s in voor de veiligheid van de stad. Ook bedrijven en inwoners bewaken steeds vaker hun woonomgeving met camera’s. Maar hebben camera’s inderdaad een positief effect op veiligheid? Hoe zit het dan met de privacy? Wie beslist over de inzet van camera’s? En wat gebeurt er met de beelden?

Tijdens deze avond lopen we alle aspecten rond cameratoezicht en – bewaking door en bespreken we onze ideeën over het nieuwe camerabeleid. Je kan daarbij alle vragen omtrent camera’s stellen. Als de vraag vooraf wordt doorgegeven dan wordt deze indien mogelijk tijdens de presentatie beantwoord. 

Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, gratis aanmelden graag bij info@stadslabeindhoven.nl

Programma

19.00 uur          Inloop

19.15 uur          Presentatie gemeente

19.45 uur          Pauze

20.00 uur          Discussie

20.30 uur          Slot