PublicSpaces Meetup

Op weg naar een publieke ruimte op het internet. Dat is het credo van een unieke coalitie van verschillende publieke organisaties, zoals publieke omroepen, erfgoed-instellingen, festivals, bibliotheken, musea en onderwijs.

We zien een toenemend bewustzijn en scepsis over de macht van Big Tech over ons dagelijks leven, onze privé communicatie, onze cultuur, ons werk, onze openbare ruimte. Het is tijd om deze ontwikkeling om te buigen naar een publiek digitaal ecosysteem.

Meer dan 35 organisaties hebben de handen ineen geslagen en werken onder de naam PublicSpaces aan een programma om organisaties te helpen met het inrichten van hun digitale omgeving volgens de waarden van het PublicSpaces manifest.

Ook in Eindhoven zijn organisaties aangesloten en is er een brede belangstelling voor alternatieve keuzes en meer informatie over dit programma.

Om PublicSpaces, het Manifest, het programma en de methode Digitale Spoelkeuken te presenteren en met elkaar hierover te spreken is er een Meetup georganiseerd op 19 december in Stadslab Eindhoven.

Het informele programma bestaat uit een aantal introducties en een discussie met onder andere initiatiefnemers en locale partners.
Inleidingen zijn er van o.a. Geert-Jan Bogaerts (voorzitter Public Spaces en VPRO), Maarten van Veen (Strategisch beleidsadviseur Innovatie & Ethiek bij Gemeente Eindhoven).

RSVP – graag aanmelden via een e-mail aan info@stadslabeindhoven.nl

Datum19 december 2022
Tijd19:30 – 21:30
LocatieStadslab Eindhoven
AdresGasfabriek 6 (NRE Erfgoedhuis)

Meer informatie:

Public Spaces

Stadslab Eindhoven