Categoriearchief: Live Lab

Live Lab op het World Design Event 2017

Burgemeester Jorritsma opent tijdens de Dutch Design Week in het Videolab op maandag 23 oktober de expositie “Strijp-X” , een onderdeel van het World Design Event 2017. Onderdeel van deze expositie waren de prijswinnende iCity tender projecten waaronder Live Lab. Bij de aansluitende tour op Strijp-S voor de genodigden werd ook het paviljoen van Live lab aan de Torenallee bezocht. In een speciaal voor de DDW gebouwd geel paviljoen is actief getoond wat de stand van zaken was in het Live Lab project en als speciale “demonstrator” hoe Virtual Reality een mooie rol kan spelen bij het actief betrekken van de samenleving bij projecten in de openbare ruimte.

Zie ook: http://triangulum-project.eu/index.php/2017/11/06/discovering-the-triangulum-activities-in-eindhoven-during-the-world-design-event/

Live Lab start met workshops op de Maker Faire

Als onderdeel van de Eindhoven Maker Faire 2017 in het Klokgebouw worden de jongere bezoekers gevraagd naar hun ideeën over de toekomst en hoe Strijp-S er over 10 jaar moet uitzien. Ondersteund door professionele illustrators worden hiervan schetsen gemaakt. Deze schetsen zijn de basis waarop uiteindelijk de ontwerpers hun 3D wereld baseren die tijdens de DDW te zien zijn.

Lees meer

Live Lab is een van de zes winnaars van de iCity tender op Strijp-S

Donderdagavond 23 februari 2017 zijn bij Seats2Meet op Strijp-S de winnaars bekend gemaakt van de iCity Tender. Live lab was een van zes winnaars die met een bedrag van € 20.000,- een goede start kan maken van de verdere ontwikkeling van het project.

Op deze avond beoordeelde de jury, o.l.v. wethouder Staf Depla, in totaal twaalf pitches van enthousiaste entrepreneurs en ondernemers die innovatieve smart city oplossingen hebben bedacht. De iCity Tender is één van de projecten die vanuit het Europese project Triangulum is opgezet om meer Smart City oplossingen in Eindhoven toe te passen. Het programma is vormgegeven middels een samenwerking tussen de TU/e, gemeente Eindhoven én VolkerWessels iCity.