Tinderen voor Technofilosofie

Deze maand schreven Anne-Marie SweepBrishna Nader en Bart Wernaart (Fontys University of Applied Sciences) een artikel in AG Connect bv over ons NWO-gesubsidieerde onderzoekstraject ‘The quality of life in smart urban spaces: a Public Stack approach to the smart city’. Lees het hier.

Het hoofddoel is om de publieke ruimte in de slimme stad meer open en democratisch te maken zodat iedereen over ethiek en (digital twin) technologie mee kan denken. We bouwen hiertoe een moral lab toepassing waarbij burgers kunnen meedenken over hoe digital twin-technologie eruit moet komen te zien wanneer het wordt ingezet door bijvoorbeeld een decentrale overheid. 

Ons onderzoek maakt onderdeel uit van een groter samenwerkingsverband met onder meer Paul Rutten (Rotterdam University of Applied Sciences); Maarten van Veen (PhD) (Gemeente Eindhoven); René Paré (Stadslab Eindhoven); Anne Wijnen, Imme Ruarus en Teije Terhorst (Waag Futurelab).