TecTalk – AI voor Eindhoven

Meetup in Stadslab Eindhoven met Deliberation at Scale.
Donderdag 2 November 19.30 – 21.30 uur

Registreer gratis!

Kunnen we Artificiële Intelligentie inzetten om samen na te denken over waar we heen willen met onze stad?
Kan AI ons misschien helpen om erover met elkaar in gesprek te komen…

Het Eindhovense consortium Deliberation at Scale maakte en testte een eerste applicatie. We leggen uit hoe deze variant van AI werkt. Wat we geleerd hebben in de ontwikkeling. Wat de uitkomsten van de test waren. En willen graag van jou horen wat je ervan denkt en welke kant dat op zou moeten. 

Deliberation at Scale is een consortium uit Eindhoven. Met een startup, MKB’ers en een student van JADS. Wat zij willen, is mensen in staat te stellen elkaars perspectief te verkennen, met elkaar in gesprek te gaan en vast te stellen waar hun standpunten overeen komen. En we willen die tak van AI in ‘BrAInport’ t.b.v. de ontwikkeling van onze stad verder ontwikkelen. 

CeesJan Mol geeft de snelste cursus over AI die je ooit gehad hebt. Staat even stil bij Eindhoven als stad van pioniers en vertelt wat Deliberation at Scale heeft gedaan met ChatGPT. CeesJan probeert ICT applicaties in te zetten om mensen meer met elkaar samen te laten werken. 

Evelien Nieuwenburg deelt wat er geleerd is over ’t werken met ChatGPT. Kan AI iets toevoegen aan participatie? Hoe is het om te weten dat je door OpenAI gezien wordt als vernieuwend? Evelien is net afgestudeerd op de uitdagingen van ‘e-participation’ en is nu één van de twee oprichters van Dembrane, een start-up die democratie wil vernieuwen. 

Tinus Kanters gaat in gesprek over de vraag ‘wat kunnen we hiermee in Eindhoven?’. Willen wij iets met AI in Eindhoven? Kunnen we met deze applicatie iets uitproberen wat nergens anders kan? Wat zou jij willen dat AI gaat kunnen in Eindhoven? Tinus trok Dynamo Open Air van de grond, organiseerde Folkwoods, leverde zijn bijdrage aan carnaval en begon op Stratumseind ’t eerste LivingLab in Nederland. 

Programma Donderdag 2 November

19:30 inloop

20:00 introductie

20:10 interactieve presentatie met:

  • CeesJan Mol
  • Evelien Nieuwenburg
  • Tinus Kanters

21:00 discussie en borrel

21:30 einde

Tickets gratis – Registreer hier